>

Plan je bezoek

Locatie en openingsuren

.
In de tuin van het Grootseminarie, in het hartje van Brugge. De ingang bevindt zich in de Peterseliestraat, recht tegenover Leestenburg.
De voorstellingen vinden plaats in en rond de tuinen en weide van het Grootseminarie. De circustent van de voorstelling BITBYBIT (MOVEDBYMATTER i.s.m. Collectif Malunés) staat in de weide van het Grootseminarie. De binnenvoorstelling TOUT / RIEN van Cie Modo Grosso is te zien in Theaterzaal Biekorf, Sint-Jakobsstraat 8, 8000 Brugge. Hou rekening met een wandeling van 25 min of fietstocht van minimaal 6 min vanaf het Grootseminarie.
Op donderdag 20 juli gaan de poorten open om 18.30 uur. Op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juli gaan de poorten open om 13.00 uur. De poorten sluiten elke dag om 23.30 uur.
De bar is geopend vanaf 13 uur en sluit om 23 uur. Op donderdagavond is de bar open vanaf 18.30 uur. Op donderdagavond zijn de eetstanden niet open, kom dus met een goed gevulde maag om van het circus te genieten.

Gratis? Gratis reserveren? Tickets?

De meeste voorstellingen, animaties en entresort in en rond de tuin van het Grootseminarie zijn gratis en vrij toegankelijk.
Voor sommige voorstellingen moet je op voorhand je plaats reserveren, dit omdat het aantal plaatsen beperkt is. Hieronder vind je een overzicht. Reserveren kan vanaf 15 juni om 10 uur tot enkele uren voor aanvang van Cirque Plus. Op donderdag 20/7 is dat tot 17 uur, op vrijdag 21/7, zaterdag 22/7 en zondag 23/7 is dat tot 12 uur. Reserveren kan online via de ticketwebsite (zie reservatielink bij de voorstelling in kwestie) of bij In & Uit.
De tentvoorstelling BITBYBIT van MOVEDBYMATTER i.s.m. Collectif Malunés is een betalende voorstelling. Een toegangsticket kost €13, reservatiekosten inbegrepen. Je kan tickets voor deze voorstelling kopen vanaf donderdag 15 juni om 10 uur via de website of bij In&Uit. Tickets voor de voorstellingen TOUT/RIEN van Modo Grosso in Theaterzaal Biekorf kosten € 6 en € 3 voor -26 jarigen. Deze tickets zijn te koop via www.ccbrugge.be of aan de balie van In&Uit Brugge. Indien er kaartjes over zijn, kan je deze ook nog aankopen aan de kassa van Theaterzaal De Biekorf. De voorstellingen start stipt, dat wil zeggen dat laatkomers niet binnengelaten worden en hun ticket ook niet terugbetaald krijgen.
De voorstelling TOUT / RIEN van Modo Grosso kost €6 of €3 voor mensen jonger dan 26 jaar. Deze tickets kan je kopen via de website van Cultuurcentrum Brugge (www.ccbrugge.be) of aan de balie van In & Uit Brugge. Mocht de voorstelling niet uitverkocht zijn, dan kan je de dag zelf nog kaartjes kopen aan de kassa van Theaterzaal De Biekorf. Let op, de voorstellingen starten stip, laatkomers krijgen tickets niet terugbetaald. Je kan één van de andere voorstellingen bekijken, op het Cirque Plus festivalterrein, als er nog plaatsen beschikbaar zijn.
We vragen met aandrang om op tijd aanwezig te zijn bij de voorstelling. Gereserveerde tickets die niet werden opgehaald, worden 5 min. voor aanvang opnieuw vrijgegeven. Mensen die op de wachtlijst staan, krijgen dan als eerste de kans om binnen te gaan.
Zolang de voorraad strekt, is het mogelijk om tickets te reserveren aan de infostand op Cirque Plus zelf. Op donderdag is dat vanaf 18.30 uur, op de andere dagen is dit vanaf 13 uur. Via het programma-overzicht op de website kan je zien welke voorstellingen er al uitverkocht zijn.
In&Uit vind je op 't Zand 34, onder het Concertgebouw. Je kan ook reserveren via de In&Uit ticketlijn op het nummer 078 15 20 20. Meer info vind je op de website www.ticketsbrugge.be.

Hoe geraak je op Cirque Plus?

We raden je aan het openbaar vervoer te nemen of om te voet of met de fiets te komen.
Je kan fietsen huren aan het station van Brugge (www.blue-bike.be) of een fietstaxi nemen die je van overal in de stad naar het festivalterrein van Cirque Plus brengt (www.fietstaxibrugge.be of www.greenrides.eu/greenrides).
Er is een fietsparking in het Grootseminarie, vlak na de hoofdingang. Gelieve geen fietsen te parkeren in de Peterseliestraat uit respect voor onze lieve buren.
Opgelet: vanaf 1 juli is het aanbod van De Lijn in Brugge gewijzigd. Om met De Lijn naar het Grootseminarie te komen zijn er twee opties: Bus 1 - Halte Kruispoort (Langestraat) of Bus 2 - Halte Sabbestraat of Gistfabriek. Raadpleeg het uurrooster op www.delijn.be. Er is ook een gratis shuttlebus tot aan de Molenbrug. Van daaruit stap je 15 min te voet naar het seminarie. Deze bus rijdt tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Meer info vind je op de website www.brugge.be/shuttlebus
De bussen rijden tot 23u00. Op vrijdag en zaterdagavond rijden er avondlijnen tot 02u00. Deze bussen veranderen niet meer van nummer voor de avondlijnen. Lijn 1 en 2 blijven dus hetzelfde nummer houden tot het einde van hun dienst. Voor meer info, surf naar de website van De Lijn (www.delijn.be).
Opgelet: aangepaste route vanaf 1 juli. Om de 20 minuten vertrek van aan Kiss & Ride voorkant station Brugge tot aan Molenbrug. Van daaruit stap je 15 min te voet naar het seminarie. Deze bus rijdt tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Meer info vind je op de website www.brugge.be/shuttlebus
Plan je reis via www.belgiantrain.be tot aan het station van Brugge. Vanaf het station kan je ofwel te voet, ofwel met de fiets, ofwel met een bus of taxi tot aan het terrein van Cirque Plus komen.
Het aantal parkeerplaatsen in de Peterseliestraat is erg beperkt. We raden dan ook sterk af om met de auto tot daar te rijden. Bewoners kunnen zoals altijd gratis parkeren in de buurt met een digitale parkeervergunning. Voor bezoekers geldt betalend parkeren, zoals overal in de binnenstad. Op de P&R aan de Boogschutterslaan en de Randparking Lodewijk Coiseaukaai zijn er eveneens gratis parkeerplaatsen.
In de blauwe zones aan de stadsrand kan je 4 uur gratis parkeren met een blauwe parkeerschijf. Op de P&R aan de Boogschutterslaan en de Randparking Lodewijk Coiseaukaai zijn er eveneens gratis parkeerplaatsen. De gratis shuttledienst gaat niet meer tot aan de randparking Lodewijk Coiseaukaai. Meer informatie vind je op www.brugge.be/parkeren en www.brugge.be/shuttlebus.
Parkeerplaatsen voor personen met een beperking (je moet een geldige parkeerkaart hebben) vind je in de Peterseliestraat. Vlak naast de ingang zijn er 6 plaatsen en 2 plaatsen t.h.v. huisnummer 5 en 100.

Eten & Drinken

Geniet van drankjes aan democratische prijzen of stil je honger aan de eetstandjes met hartige en zoete gerechten. Gezond, lekker én met een kleine voetafdruk: zowel voor als achter de schermen kiezen we voor 100% veggie hapjes en zo lokaal mogelijke en/of fairtrade producten. Breng je drinkfles mee en vul deze gratis aan de frisse kraantjeswater-tap.
Alle drinkbekers en flesjes maar ook borden en bestek worden terug ingezameld voor hergebruik. Deze materialen vragen van ons een grote investering, gooi ze dus zeker niet in de vuilnisbak of neem ze niet mee naar huis! Sorteer ze aan de afvalpunten verspreid op het terrein. We vragen geen waarborg maar wel jullie medewerking!
Op Cirque Plus mag je een eigen picknick meebrengen maar sorteer je afval en laat niets achter. De koeien komen terug naar de weide en worden ziek als ze plastic of glas eten.
Betaling aan de bar en eetstandjes gebeurt met jetons. Deze zijn te koop aan de jetonstand, dagelijks tot 22u45. Betaling kan cash of met bancontact.
Jetons worden terugbetaald aan de jetonstand. Dat kan dagelijks tot 23 uur. Na afloop van Cirque Plus (op zondag 23/7 om 23 uur) worden er geen jetons meer terugbetaald.

Toegankelijkheid

.
De weide van Cirque Plus en alle andere locaties waar voorstellingen plaatsvinden, zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Enkel bij nat weer kan de weide lastiger zijn om zelfstandig met een rolstoel te bereiken.
Indien u hulp nodig hebt tijdens het festival, kan u aan de infostand assistentie vragen van onze vlinders. Vragen of opmerkingen kan u sturen naar info@cirqueplus.be.

Praktische informatie

.
We willen afval vermijden, zeggen neen aan (teveel) afval en zetten in op hergebruik. Alle drinkbekers en flesjes maar ook borden en bestek worden terug ingezameld voor hergebruik. Deze materialen vragen van ons een grote investering, gooi ze dus zeker niet in de vuilnisbak of neem ze niet mee naar huis! Sorteer ze aan de afvalpunten verspreid op het terrein. We vragen geen waarborg maar wel jullie medewerking!
Er zijn gratis toiletten. Er is ook een toegankelijk toilet voor rolstoelgebruikers.
Brave honden of andere vreedzame viervoeters zijn welkom, maar wel steeds aan een leiband!
Cirque Plus kan rekenen op heel wat vrijwilligers. Zonder hen zou dit festival niet mogelijk zijn. We danken hen dan ook voor hun inzet! Wil je ook vrijwilliger zijn op Cirque Plus? Registreer je dan via https://medewerkers.bruggeplus.be/