>

Plan je bezoek

Locatie en openingsuren

.
In de tuin van het Grootseminarie, in het hartje van Brugge. De ingang tot het festival bevindt zich in de Peterseliestraat, recht tegenover de Leestenburg.
De voorstellingen vinden plaats in en rond de tuinen en weide van het Grootseminarie. De voorstelling van Jam.Shenanigans zal plaatsvinden in de kerk van het Grootseminarie.
De poorten gaan open om 13.00 uur. We sluiten het terrein af om 00.30 uur.
De bar is geopend vanaf 13.00 uur en sluit om 24.00 uur. De eetstands sluiten omstreeks 21.30 uur. Jetons zijn te koop of terugbetaalbaar tot uiterlijk 23.00 uur.

Gratis? Gratis reserveren? Tickets?

De meeste voorstellingen, animaties en entresort in en rond de tuin van het Grootseminarie zijn gratis en vrij toegankelijk.
Voor sommige voorstellingen moet je op voorhand (gratis) reserveren omdat het aantal plaatsen beperkt is of omdat het b.v. minder geschikt is voor kleine kinderen. Dit staat vermeld bij de voorstelling zelf op deze website. Reserveren kan online of aan de balie van In&Uit tot de dag zelf om 11.00 uur of ter plaatse (zolang de voorraad strekt) vanaf 13.00 uur aan de infostand.
Deze voorstellingen zijn betalend: Le Doux Supplice (basisprijs € 13 - steun Cirque Plus € 19 - Uitpas kansentarief € 2,60) en Jam.Shenanigans (Basisprijs € 6 - Steun Cirque Plus € 10 - Uitpas kansentarief € 1,20). Je kan tickets voor deze voorstellingen kopen via deze website of aan de balie bij In&Uit of aan de infostand tijdens Cirque Plus. De voorstellingen starten stipt, dat wil zeggen dat laatkomers niet binnengelaten worden en hun ticket ook niet terugbetaald krijgen.
We vragen met aandrang om op tijd aanwezig te zijn bij de voorstelling. Gereserveerde tickets die niet werden opgehaald, worden 5 min. voor aanvang opnieuw vrijgegeven. Mensen die op de wachtlijst staan, krijgen dan als eerste de kans om binnen te gaan.
Zolang de voorraad strekt, is het mogelijk om de zowel gratis als de betalende tickets te reserveren aan de infostand op Cirque Plus telkens vanaf 13.00 uur. Via het programma-overzicht op de website kan je zien welke voorstellingen er al uitverkocht zijn.
In&Uit vind je op 't Zand 34, onder het Concertgebouw. Je kan ook reserveren via de In&Uit ticketlijn op het nummer 078 15 20 20. Meer info vind je op de website www.ticketsbrugge.be.

Hoe geraak je op Cirque Plus?

We raden je aan het openbaar vervoer te nemen of om te voet of met de fiets te komen.
Je kan fietsen huren aan het station van Brugge (www.blue-bike.be) of een fietstaxi nemen die je van overal in de stad naar het festivalterrein van Cirque Plus brengt (www.fietstaxibrugge.be of www.greenrides.eu/greenrides).
Er is een fietsparking in het Grootseminarie, vlakbij de hoofdingang. Gelieve geen fietsen te parkeren in de Peterseliestraat uit respect voor onze lieve buren en de oude muren.
Opgelet: vanaf 1 juli is het aanbod van De Lijn in Brugge gewijzigd. Om met De Lijn van het station naar het Grootseminarie te komen zijn er twee opties:  Bus 1 - afstappen halte Kruispoort, dan nog 16 min stappen naar Peterseliestraat, Bus 2 - afstappen halte Sabbestraat, dan nog 12 min stappen naar de Peterseliestraat. Raadpleeg het uurrooster op www.delijn.be.
Opgelet: aangepaste uurregeling vanaf 1 juli. De bussen rijden normaal tot 23.00 uur. Op vrijdag- en zaterdagavond rijden er avondlijnen tot 3.00 uur. Deze bussen veranderen niet meer van nummer voor de avondlijnen. Lijn 1 en 2 blijven dus hetzelfde nummer houden tot het einde van hun dienst. Voor meer info, surf naar de website van De Lijn (www.delijn.be).
Er is geen gratis shuttledienst.
Plan je reis via www.belgiantrain.be tot aan het station van Brugge. Vanaf het station kan je ofwel te voet, ofwel met de fiets, ofwel met een bus of (fiets)taxi tot aan het terrein van Cirque Plus komen.
Het aantal parkeerplaatsen in de Peterseliestraat is erg beperkt en we houden graag rekening met de buurtbewoners.. We raden dan ook sterk af om met de auto vlakbij te parkeren. Bewoners kunnen zoals altijd gratis parkeren in de buurt met een digitale parkeervergunning. Voor bezoekers geldt betalend parkeren, zoals overal in de binnenstad. Op de P&R aan de Boogschutterslaan en de Randparking Lodewijk Coiseaukaai zijn er eveneens gratis parkeerplaatsen.
Het aantal parkeerplaatsen in de Peterseliestraat is erg beperkt. We raden dan ook sterk af om met de auto tot daar te rijden. Bewoners kunnen zoals altijd gratis parkeren in de buurt met een digitale parkeervergunning. Voor bezoekers geldt betalend parkeren, zoals overal in de binnenstad. In de blauwe zones aan de stadsrand kan je 4 uur gratis parkeren met een blauwe parkeerschijf. Op de P&R aan de Boogschutterslaan en de Randparking Lodewijk Coiseaukaai zijn er eveneens gratis parkeerplaatsen en aansluitende buslijnen richting centrum.
Parkeerplaatsen voor personen met een beperking (je moet een geldige parkeerkaart hebben) vind je in de Peterseliestraat. Vlak naast de ingang zijn er 6 plaatsen en 2 plaatsen t.h.v. huisnummer 5 en 100. Handige website om voorbehouden parkeerplaatsen te vinden vind je hier: https://navigeerenparkeer.be/

Eten & Drinken

Geniet van drankjes aan democratische prijzen of stil je honger aan de eetstandjes met hartige en zoete gerechten. Gezond, lekker én met een kleine voetafdruk: zowel voor als achter de schermen kiezen we voor 100% veggie hapjes en zo lokaal mogelijke en/of fairtrade producten. Breng je drinkfles mee en vul deze gratis aan de frisse kraantjeswater-tap.
Alle drinkbekers en flesjes maar ook borden en bestek worden terug ingezameld voor hergebruik. Deze materialen vragen van ons een grote investering, gooi ze dus zeker niet in de vuilnisbak of neem ze niet mee naar huis! Sorteer ze aan de afvalpunten verspreid op het terrein. We vragen geen waarborg maar wel jullie medewerking!
Om het festival zo gratis mogelijk te houden zijn de inkomsten van onze bar en eetstands belangrijk maar een eigen picknick of drank meebrengen is wel toegelaten. Sorteer je afval en laat niets achter. De koeien komen terug naar de weide en worden ziek als ze plastic of glas eten.
Betaling aan de bar en eetstandjes gebeurt met jetons. Deze zijn te koop aan de jetonstand, dagelijks tot 23.00 uur. Betaling kan cash of met bancontact.
Jetons worden terugbetaald aan de jetonstand. Dat kan dagelijks tot 23.00 uur. Na afloop van Cirque Plus op zondag 28 juli worden er geen jetons meer terugbetaald.

Toegankelijkheid

.
De weide van Cirque Plus en alle andere locaties waar voorstellingen plaatsvinden, zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Enkel bij aanhoudend nat weer kan de weide lastiger zijn om zelfstandig met een rolstoel te bereiken. We voorzien zoveel als mogelijk vloeren om een basistoegankelijkheid tot die weide te verzekeren.
Heb je hulp nodig tijdens het festival ga dan naar de infostand om assistentie te vragen. Kom je met een groep rolstoelgebruikers, heb je andere vragen of opmerkingen neem dan contact via info@cirqueplus.be.

Nog meer informatie

.
Er zijn gratis toiletten. Er is ook een toegankelijk toilet voor rolstoelgebruikers.
We hebben een plekje voorzien voor verschoning van luiers en borstvoeding.
Brave honden of andere vreedzame viervoeters zijn welkom, maar wel steeds aan een leiband!
Voorstellingen worden pas afgelast na overleg met de artiesten. Een voorstelling kan ook even worden uitgesteld. Dat gebeurt meestal vrij kort voor het voorziene start-uur. Enkel bij te verwachten extreme weersomstandigheden wordt er vroeg beslist om één of meerdere voorstellingen af te lassen. We communiceren dit via Facebook, Instagram en op onze website. Aan de infostand worden alle eventuele wijzigingen, afgelastingen geafficheerd.
We willen afval vermijden, zeggen neen aan (teveel) afval en zetten in op hergebruik. Alle drinkbekers en flesjes maar ook borden en bestek worden terug ingezameld voor hergebruik. Deze materialen vragen van ons een grote investering, gooi ze dus zeker niet in de vuilnisbak of neem ze niet mee naar huis! Sorteer ze aan de afvalpunten verspreid op het terrein. We vragen geen waarborg maar wel jullie medewerking!
Cirque Plus kan rekenen op heel wat vrijwilligers. Zonder hen zou dit festival niet mogelijk zijn. We danken hen dan ook voor hun inzet! Wil je ook vrijwilliger zijn op Cirque Plus? Registreer je dan via https://medewerkers.bruggeplus.be/