Inclusief circus

Door vol in te zetten op programmatie, creatie en ontwikkelingskansen voor mensen met een beperking is Cirque Plus een voortrekker en nemen we een unieke positie in binnen het circuslandschap.

De afgelopen jaren ontwikkelden we kortlopende trajecten waarbij mensen met een beperking hun circustalenten konden ontwikkelen en trainen. Dit resulteerde in voorstellingen en acts met mensen met en zonder beperking die tijdens het festival werden gepresenteerd. Voorstellingen die een gelijkwaardige plek kregen op ons festival en waarvoor we spreidingskansen zochten. We werkten samen met circusatelier Woesh, Het Scheldeoffensief en individuele circusartiesten.

Nog steeds bieden we een podium aan professionele binnen- en buitenlandse creaties met mensen met een beperking. Maar in het maken van eigen voorstellingen met mensen met een beperking gaan we nu een stap verder: ATELIER PARADE.

1+1=veel

In 2022 maakten we een korte documentaire over het creatieproces waarbij 1 circusartiest samen met 1 iemand met een beperking een korte circusact maakte voor ons circusfestival. Geniet hier van 1+1=veel.

Inzetten op inclusief circus betekent niet enkel aandacht voor mensen met een beperking. We hebben aandacht voor elke vorm van maatschappelijke uitsluiting door hierover in dialoog te gaan met de circuswereld en onze sociale partners, door onze eigen toegankelijkheid en beeldvorming elk jaar kritisch te bevragen en door op zoek te gaan naar kwalitatieve circusvoorstellingen die in hun beeldvorming en/of thematiek afwijken van de norm.

Wil je meer weten over voorbije trajecten of heb je interesse in onze huidige werking, contacteer info@cirqueplus.be.