NL  /  EN

Inclusief circus

Door vol in te zetten op programmatie, creatie en ontwikkelingskansen voor mensen met een beperking is Cirque Plus een voortrekker en nemen we een unieke positie in binnen het circuslandschap.

Achter de schermen ontwikkelen we een traject waarbij mensen met een beperking hun circustalenten kunnen ontdekken en trainen. Dit als voorbereiding op de creatie van professionele circusvoorstellingen samen met mensen met een beperking. Voorstellingen die een gelijkwaardige plek krijgen op ons festival en waarvoor we spreidingskansen zoeken. We werken samen met circusatelier Woesh, Perplx, Het Scheldeoffensief en individuele circusartiesten. Daarnaast bieden we een podium aan professionele binnen- en buitenlandse creaties met mensen met een beperking. 

1+1=veel

In deze documentaire duiken we in het creatieproces van twee circusacts die voor Cirque Plus 2022 werden gemaakt. 

Wil je meer weten over voorbije trajecten of heb je interesse in onze huidige werking, contacteer info@cirqueplus.be.

Inzetten op inclusief circus betekent niet enkel aandacht voor mensen met een beperking. We hebben aandacht voor elke vorm van maatschappelijke uitsluiting door hierover in dialoog te gaan met de circuswereld en onze sociale partners, door onze eigen toegankelijkheid en beeldvorming elk jaar kritisch te bevragen en door op zoek te gaan naar kwalitatieve circusvoorstellingen die in hun beeldvorming en/of thematiek afwijken van de norm.