Duurzaamheid

Cirque Plus 2023 drie pijlers

Cirque Plus, een duurzaam festival

Het cateringaanbod (voor- en achter de schermen) is vegetarisch en we gaan steevast op zoek naar partners die kiezen voor lokale en seizoensgebonden producten.

Oxfam Wereldwinkel is jarenlange partner en huisleverancier van een mooi aanbod wijnen, koffie, thee en sapjes.

We hanteren een strikt afvalbeleid met hergebruik als belangrijkste streefdoel naast afvalbeperking, sorteren en recyclage. Zo zijn er geen wegwerpservies of -drankbekers meer.

We beperken zoveel als mogelijk communicatie via drukwerk en zetten vol in op hergebruik van signalisatie en productionele materialen.

Duurzame mobiliteit promoten we door het stimuleren van het fietsgebruik en openbaar vervoer. Wij verwelkomen alle fietsers graag op onze speciale fietsenparking.

Duurzaam betekent ook kansen bieden. Daarom werken we voor de opbouw- en afbraak én tijdens het festival samen met vrijwilligers van Refu-Interim, organisaties voor mensen met een beperking, maatwerkbedrijven, buurtwerkingen, en individuele vrijwilligers.

Wil je zelf graag meehelpen? Contacteer medewerkers@bruggeplus.be of vind meer info via de website: https://www.bruggeplus.be/vrijwilligers