Circus ID2
Circus ID2
Circus ID

Circus ID

Circus ID

zaterdag 14:00

duur: 50 min.

toegang: gratis zonder reservatie

locatie: speelplek 2

In de zomer van 2023 creëerden en speelden vijftig jongeren van The Palestinian Circus School en de Belgische circusateliers Ecole de cirque de Bruxelles, Cirqu’Conflex, Circus Zonder Handen, Circusplaneet, Circolito en Cirkus in Beweging samen een circusvoorstelling in de Westelijke Jordaanoever. In de zomer van 2024 bouwen ze in België verder aan hun creatie die op verschillende plaatsen wordt getoond.

Hun voorstelling gaat over je stem durven en kunnen laten horen, mensenrechten, opkomen voor elkaar en je eigen identiteit. De jongeren tonen hoe circus een vorm van verzet en weerstand kan zijn in onze huidige maatschappij . Hoe je met wederzijds respect de culturele verschillen die er zijn als verrijking en inspiratiebron kan inzetten. Om hoopvol aan een betere toekomst te bouwen.

Discipline(s)

Partneracro, grondacro, jongleren, luchtacrobatie.

Artiesten

Jongeren van de Palestijnse circusschool en jongeren van 6 verschillende circusateliers in België.The Palestinian Circus School en de Belgische circusateliers Ecole de Cirque de Bruxelles, Cirqu’Conflex, Circus Zonder Handen, Circusplaneet, Circolito en Cirkus in Beweging

Creatiejaar

2024

Artistieke medewerking

  • De 6 circusscholen: Ecole de Cirque de Bruxelle, Cirqu’Conflex, Circus Zonder Handen, Circolito, Circus in Beweging en Circusplaneet.

Subsidiënten

Erasmus +