2019-_-Cirque-Plus-_ Digitale-banner6.jpg
 

 Circusfestival en proeftuin

Cirque Plus lokt jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers en is al aan zijn 13de editie toe. We brengen een mix van toegankelijke voorstellingen en meer gedurfd en vernieuwend werk. Elke dag vinden zeven voorstellingen plaats in de uitgestrekte tuin van het Grootseminarie. Sinds enkele jaren programmeren we parallel ook zes meer intieme voorstellingen op (binnen)locaties in de buurt van het Grootseminarie. Alle voorstellingen zijn gratis. Enkel de avondvoorstelling van Le P'tit Cirk is betalend. Wie de circuskriebel te pakken krijgt, kan zelf experimenteren op een open piste, deelnemen aan workshops of zich wagen aan de interactieve installaties.


Cirque Plus is uitgegroeid tot een kwaliteitsvol circusfestival met naambekendheid tot ver buiten Brugge. Dit jaar toveren we twee bijzonderheden uit onze hoed: een creatief platform voor jonge internationale circusbeloften en sociaal circus.

 
 

Creatieve proeftuin

We willen een springplank bieden voor jonge artiesten, inzetten op sociaal circus en een ontmoetingsplek zijn voor de circussector

 
 
DSC_6466.jpg

Jong talent 

We geven kansen én een publiek aan beginnende circusartiesten. In opdracht van Cirque Plus selecteerde regisseur Gab Bondewel in 2019 vijf beloftevolle, jonge artiesten. Ze komen uit België, Duitsland, Frankrijk en Brazilië. Gab loodste deze jonge makers doorheen een intensief parcours, en maakte met hen de voorstelling By Heart te zien op Cirque Plus en de Uitwijken Circustoer.

(c) Jasper van het Groenewoud (5).jpg

Sociaal circus

Sociaal circus wil zeggen dat er in professionele omstandigheden, een voorstelling wordt gemaakt met niet-professionele spelers uit verschillende doelgroepen. Circusartiest en regisseur Ief Gilis engageerde zich meteen voor dit project. Hij maakt speciaal voor Cirque Plus een gloednieuwe voorstelling met spelers die weinig of geen circuservaring hebben maar gewoon goesting hebben om samen te creëren.

In samenwerking met circusatelier Woesh wil Cirque Plus op die manier actief bijdragen aan de ontwikkeling en professionalisering van sociaal circus en de kennisopbouw daarrond.

(c) Jasper van het Groenewoud (24).jpg

Circussector

Cirque Plus is behalve een publieksevent ook een ontmoetingsplek voor de cirussector. We bieden een plek om artiesten te ontmoeten, te netwerken en te prospecteren. We willen programmatoren aantrekken en kennismakingen stimuleren met artiesten en mensen uit de circussector.

Wil je op de hoogte gehouden worden van ons programma? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

blauw.jpg